Meubelwaarborg

De beste garanties na aankoop

Bij Makri streven we er steeds naar om u de beste kwaliteit en service te leveren. Daarom bieden wij u extra garanties na de aankoop van uw meubel(s). Onze service stopt namelijk niet bij de levering van uw droominterieur bij u thuis.

Een dubbele waarborg

Eerst en vooral passen wij de Wet op de Garantie, zoals bepaald door de FOD Economie, toe. Deze voorziet in een wettelijke garantie van 2 jaar, een termijn die geldt vanaf de leveringsdatum van het product aan de eindconsument. 

Ten tweede maken wij gebruik van de Meubelwaarborg. Dit contract biedt zowel de consument als de meubelhandelaar eerlijke en betrouwbare garanties omtrent de prijs, de kwaliteit, de hoeveelheid, de leveringstermijn en –plaats, gebreken, etc.

De Meubelwaarborg is in het leven geroepen door Navem, Arcopar en Test-Aankoop en wordt aanbevolen door het Ministerie van Economische Zaken (FOD Economie). Al de betere meubelzaken hebben het extra contract van Meubelwaarborg onderschreven. De verkoopsvoorwaarden van de deelnemende handelaars zijn opgesteld in overeenstemming met Test-Aankoop.

Geschillencommissie meubelen

Door de Meubelwaarborg kunnen de eindconsument of de handelaar een beroep doen op de Geschillencommissie Meubelen, dewelke toekijkt op de correcte toepassing van de Wet op de Garantie en van de Meubelwaarborg. Via een vrij eenvoudige procedure voor deze commissie kan u een proces voor een gewone rechtbank vermijden. Bij deze arbitrale commissie verloopt de procedure bovendien sneller, minder ingewikkeld en goedkoper. U kan uw verdediging overigens zelf opnemen waardoor u dus geen advocaat nodig heeft. Test-Aankoop volgt deze procedure bovendien op, wat een extra garantie is voor de eindconsument.

Meer informatie kan u vinden op deze website:  Meubelwaarborg

 

  • Op zoek naar inspiratie ? klik dan hier